Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Komoly átalakulás jöhet az Aldinál, változik az egyik saját márkás terméke

default user icon
MME
A műanyaghulladék csökkentésének érdekében úgy döntött az Aldi, hogy az egyik saját márkás WC-papírjuknál megduplázzák a tekercsenkénti lapok mennyiségét, ennek eredményeként pedig nagy mértékben csökkenthetik annak műanyag csomagolásának méretét.

Az üzletlánc úgy számol, hogy ezzel nem csak a műanyaghulladék mennyisége fog csökkenni, hanem az áruszállító teherautók száma is visszaeshet utakon, hiszen így több csomag WC-papír fér majd el a raktérben. Az Aldi úgy számol, hogy ha az új stratégiával készült WC-papírt az összes üzletben bevezetik, akkor akár 60 tonnánál is több műanyag csomagolóanyagot spórolhat meg– írja a Bors.

A diszkontlánc közleménye szerint a tesztüzem egyelőre az angliai West Midlandsben, East Midlandsben és Yorkshire-ben zajlik, a toalettpapír pedig négy, hat, nyolc és tizenkét tekercses kiszerelésben került a polcokra. Ha a próbaüzem beválik, akkor a következő lépésben az Egyesült Királyság több üzlete is átáll.

Luke Emery, az Aldi műanyag- és csomagolási igazgatója úgy fogalmazott, hogy keményen dolgozunk a környezeti lábnyomuk csökkentéséért, ebből kifolyólag pedig folyamatosan keresik az új, környezetbarát megoldásokat. Ennek fontos részét képezi a műanyaghulladék és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss