Elkészítés: Először is beáztatom a római tálat hideg vízbe, hiszen ez az összes római tálas recept alapja! Felszeletelem a sertéscombot, kiklopfolom, majd bekenem a sertés fűszersóval. Feldarabolom a kolbászt, és beletekerem a szelet húsokba, majd hústűvel rögzítem. Megpucolom a krumplit, a hagymát, a fokhagymát. A krumplit és a hagymát felkarikázom (a hagymát minél vékonyabbra), a fokhagymát meg közepes darabokra vágom. A római tál aljára rétegezem a krumplit, hagymát, fokhagymát, úgy, hogy minden réteget egy picit megsózok, de csak módjával, mert a kolbász végül levet enged! A tetejére szépen ráteszem a hústekercseket, és 250 fokos sűtőben 100-120 percet hagyom sülni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre