A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, majd felfuttattjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, a tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi langyos vízzel szép, hólyagosra dagasztjuk.
Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük, olajjal lekenjük, majd meleg helyen, egy konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Egy lábas aljába kétujjnyi vizet teszünk, egy tésztaszűrőt ráhelyezünk, az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd beletesszük a kis gombócokra formázott tésztát (kb. 3 db fér bele az edénybe).
Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a knédlit, a gőzben megfőzzük. A legfontosabb, hogy a fedőt közben ne vegyük le!