Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen! Ettől az egyszerű trükktől még gazdagabb, ízesebb lesz a kakaós sütemény!

default user icon
MME
A profi cukrászok számtalan trükköt tudnak, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Az egyik ilyen fortélyt most megosztjuk veled – ha imádod a csokis sütiket, mindenképpen próbáld ki!

A kakaópor ízét, aromáját könnyen felerősítheted anélkül, hogy további extra hozzávalókat kellene hozzáadni. Mutatjuk a trükköt!

Ne gondolj semmi bonyolult dologra: egyszerűen csak adj forró folyadékot a kakaóporhoz, mielőtt a többi alapanyaggal összekevernéd. Ez a folyadék lehet olvasztott vaj, kávé, tej, víz – attól függően, hogy mi illik a recepthez. Ezzel elősegíted az ízek felszabadulását: a kakaópor tulajdonképpen új életre kel.

Hogyan csináld?

Használj olyan folyadékot, amely szerepel a recept hozzávalói között: melegítsd fel – de ne forrald! –, öntsd rá a kakaóporra, és hagyd állni néhány percig. Ezután a felhabzott kakaót add hozzá a tésztához, abban a lépésben, amikor a folyadékot írja a recept.

Milyen sütinél működik?

Alapvetően ezt a trükköt minden olyan receptnél bevetheted, amely folyadékot, olvasztott vajat ír. A kakaóporral készített brownie-k, csokitorták, muffinok például merészebb, gazdagabb ízvilágúak lesznek.

Van, amikor jobb, ha ezt a lépést kihagyod: ne próbálkozz olyan édességeknél, ahol hideg vagy szoba-hőmérsékletű vaj szerepel a hozzávalók között!

Az alábbi receptnél kipróbálhatod, hogyan működik ez a trükk!

Lisztmentes csokitorta hozzávalói:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 11 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg cukrozatalan kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy 24 centis tortaformát kivajazunk, és megszórjuk kakaóporral.
  3. Forró víz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, néhány percig állni hagyjuk, majd mehet bele a cukor, a tojás és a vanília. Beleöntjük a formába, és 30 percig sütjük. Ha kész, 10 percig hagyjuk állni, mielőtt rácsra borítanánk.

(Borítókép: Shutterstock)

 


 

 


Ezek is érdekelhetnek