Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A profi cukrászok számtalan trükköt tudnak, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Az egyik ilyen fortélyt most megosztjuk veled – ha imádod a csokis sütiket, mindenképpen próbáld ki!
Videó
A margarinok műélelmiszerek, amelyek hidrogénezéssel készülnek, és tele vannak transzzsírsavakkal… Még mindig ilyen és ehhez hasonló tévhitek, városi legendák keringenek erről a népszerű élelmiszerről – most következzenek ezek közül a leggyakoribbak!
A vaj fantasztikusan finom zsiradék, aminek ízét tovább fokozhatjuk, ha megbarnítjuk. Az eljárás nem bonyolult – karamellizáljuk a vajat – de könnyű elrontani, ugyanis a zsiradék nagyon hamar megéghet. Hogy ez ne forduljon elő, és élvezhessük a telt, diós ízvilágot, mutatjuk, hogyan hevítsük a vajat tökéletesre!
Hogyan lesz gyorsan kenhető a hűtőben állt vaj? Hogy nyissunk ki egyszerűen egy üveg bort, ha nincs kéznél dugóhúzó? És hogyan aprítsunk fel bosszúság nélkül egy vöröshagymát? Íme 3 konyhai trükk, amit jó tudni.
Mikrohullámú sütőben olvasztani a vajat jó ötlet, azonban vigyázni kell: elég néhány perc, és a vaj felrobbanhat.
Vajra van szükség a recept szerint, de nincs otthon, vagy egyszerűen szeretnél mást kipróbálni? Ne ess kétségbe, van megoldás! Íme néhány ötlet, amivel kezelheted a pánikhelyzetet és ráadásul mindegyik helyettesítő finom is.
Egyre gyakrabban hallani arról, hogy a napraforgóolaj felmelegítésével káros anyagok jutnak a szervezetünkbe. Ez nem jó hír, különösen, hogy évtizedekig a napraforgóolaj használatát tartották egészségesnek. Vajon mivel helyettesíthetjük a jól megszokott, minden háztartásban megtalálható olajat?
Semmit sem egyszerűbb elkészíteni a krumplipürénél- gondolják sokan, azonban, mint a legtöbb szimpla ételt, ezt is lehet mennyeien finomra, és csirizesen rémesre csinálni. Ami a változatokat illeti, két irányba tudsz elmenni: a franciás, vajas-krémes, vagy a habos, inkább tejes felé. Bárhogy is szereted azonban, ha jó pürét szeretnél, van néhány pont, amit minden verziónál be kell tartanod. Íme néhány tanács Déri Szilvia bloggertől, alias Házisáfránytól.
Takács Éva
Nem egyszerű eldönteni, hiszen mindkét terméknek vannak előnyei és hátrányai. Lássuk, melyek ezek, és azt is, hogy mikor érdemes a vajat, és mikor a margarint választani!
Van, aki a kedvenc pizsamája nélkül nem utazik sehová, van, aki semmi pénzért nem használná a szállodák tusfürdőjét vagy samponját, csakis a sajátját - és van, aki vajjal a bőröndjében száll csak repülőre. Ez utóbbiak, gyaníthatóan nem túl széles táborához tartozik Kate Beckinsale színésznő is - ám erre alapos oka van.
Ezekkel a könnyen követhető tippekkel, rengeteg időt spórolhatsz és megőrizheted a józan eszed a karácsonyi rohanásban!
Egyiket se kövesd el, máskülönben a péppé főtt, ragacsos massza nem is hasonlít a krémesen selymes állagú olasz eredetire!
Orbán - Marosi
Rászántuk magunkat a vajtesztre, és próbálunk olyan termékeket választani, melyek a legtöbb szupermarketben, mindenki számára elérhetők. 12 vajat kóstoltunk, íme az eredmény!
Jelentősen drágulhat a közeljövőben a tejföl, ha nem hagy alább a világban tomboló vajmánia.
A margarint sokszor - ok nélkül - hátrányosan különböztetik meg a vajtól, pedig fontos leszögezni, hogy a mai margarinok a praktikus felhasználhatóságon túl a megfelelő módon és mennyiségben fogyasztva számos kedvező élettani hatással vannak szervezetünkre!