Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt adod a reggeli kávédhoz, könnyebben lemennek a plusz kilók

default user icon
MME
A legtöbb ember el sem tudja képzelni a reggelt kávé nélkül. Ha te is közéjük tartozol, ráadásul szeretnél megszabadulni néhány kilótól, egy meglepő összetevő hozzáadásával a kávédból is varázsolhatsz fogyasztószert.

A reggeli kávézás szertartás, ami segít, hogy egy picit magadra figyelj, mielőtt beindul a nap. Ha egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható összetevőt adsz a kávédhoz, nemcsak az íze lesz sokkal harmonikusabb, teltebb, hanem a fogyás is könnyebben beindulhat.

Túl szép, hogy igaz legyen?

A vajat elsősorban sütemények, szendvicskrémek alapanyagaként használjuk, és biztosan nem a fogyás az első, ami eszedbe jut róla. Pedig vizsgálatok kimutatták, hogy ha vajat teszel a kávédba, könnyebben beindul a fogyás – és ezt már több száz éve tudják például Etiópiában, Jemenben, India egyes részein, Szingapúrban, Vietnámban és Tibetben.

A vajas kávé előnyei

  • Alapvető vitaminokat biztosít

A minőségi vaj zsírban oldódó A-, E- és K2-vitaminokban gazdag. A K2-vitamin különösen fontos a kalcium-anyagcsere szempontjából, és szerepet játszhat a zsírlerakódások megelőzésében az artériákban.

  • Javíthatja az energiaszintet

A kávéból származó koffein és a vajból származó zsírok kombinációja folyamatos energiafelszabadulást biztosít egész reggel, ami csökkenti a kávéfogyasztással gyakran összefüggő hirtelen felpörgést majd az energiaszint hirtelen lezuhanását.

  • Támogatja a ketózist

Azok számára, akik a ketogén diétát választják, a vajhoz hasonló zsírok fogyasztása segíthet fenntartani a ketózis állapotát, ahol a szervezet szénhidrát helyett zsírt éget üzemanyagként.

  • Csökkentheti az étvágyat

A magas zsírtartalom növelheti a teltségérzetet, és segít csökkenteni az általános kalóriabevitelt azok számára, akik fogyni próbálnak. Ez különösen előnyös lehet azok számára, akik időszakos böjtöt vagy ketogén diétát követnek.

Hogyan készítsd el a vajas kávét?

A legjobb eredmény érdekében adj egy evőkanál sózatlan, jó minőségű vajat egy csésze szűrt feketéhez. Használhatsz tejhabosítót is, így még finomabb lesz a végeredmény.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss