Elkészítés: Egy tálban a lisztet és a sót összekeverjük, a 2 tojást felverjük és hozzáadjuk. A margarint mikróban langyosra olvasztjuk, a joghurtot is langyosra melegítjük. A langyos joghurtba keverjük az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk a margarinnal együtt. Jól összedolgozzuk, majd fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát átdolgozzuk, kinyújjuk, majd háromszor hajtogatjuk. Végül újra kinyújtjuk, a tetejét az 1 db felvert tojással lekenjük (szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk), pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre