Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is németnek hitted a Kinder csokoládét? Innen származik valójában

default user icon
MME
A Kinder németül gyermeket jelent, és talán ez az oka annak, hogy a legtöbben úgy hisszük, maga a csokoládé is német eredetű. Pedig nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Az egész világon kedvelt csokoládé valójában Olaszországból származik, és a Ferrero családi vállalkozás termékei – sok más finomsággal együtt.

 

A „német Kinder” története

Egy Amerikában élő olasz férfi vette észre a helyi szupermarketben, hogy (egyebek mellett) a Kinder és Nutella termékek német logóval vannak ellátva. Mondanunk sem kell, óriási volt a megdöbbenése, és rögtön közzé is tett egy videót az esetről. Természetesen a boltvezetőnek is jelezte a tévedést, aki válaszul azt mondta: „Gondolhattam volna, hiszen olyan finom.”

Mindezt követően jobbnak látta tisztázni, kinek is köszönhetjük ezeket az édességeket. A videón elmondja, hogy az előtte látható termékek mind a Ferrero család olaszországi csokoládégyártó cégének finomságai.
Ezzel persze el is indított egy óriási vitát, amiben a mi álláspontunk, hogy bárhonnan is származnak a csokoládék, bámulatosan finomak. 

 

A Nutella egyébként 1964-ben született, míg a Kinder csokoládét 4 évvel később dobták piacra. 1974-ben bővült a termékcsalád, és minden gyermek kedvence, a csokoládétojás is létrejött, belül egy apró meglepetéssel. A mennyei Ferrero Rocher pedig 1982 óta csábít nassolásra – olvasható a gyártócég hivatalos honlapján.

A Ferrero termékei egytől egyig ellenálhatatlanul finomak, önmagukban is szeretjük őket, de mennyei desszerteket is készíthetünk belőlük. Íme, a kedvenceink.

NUTELLÁS TIRAMISU>>>


KINDER BUENO TORTA>>>


KINDER TEJSZELET>>> 

 

NUTELLÁS MUFFIN>>> 

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss