Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos kacsasült narancsos almacsatnival és krokettel

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A narancsos almacsatnihoz:
  • 2-3 dkg vaj
  • 2 pici sárga chili feldarabolva
  • 1 cm-es darabka reszelt friss gyömbér
  • őrölt kurkuma
  • őrölt fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 4 db illatos alma
  • 1 db narancs
  • őrölt szerecsendió
  • kevés barna cukor
  • A kacsához:
  • 2 db kacsamell
  • 2 db kacsacomb
  • 1 db alma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs héja és leve
  • 0,5 dl vörösbor
  • őrölt fahéj
  • szegfűbors
  • majoránna
  • A burgonyakroketthez:
  • 2 kg burgonya
  • 3 tojás sárgája
  • kb. 40 dkg liszt
  • A bevonáshoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 2 db egész tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyakroketthez a krumplit megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, egy tálba teszem. Hozzáadom a tojások sárgáját, a sót, a lisztet. Összegyúrom könnyedén, majd lisztezett asztalon kisebb darabokat sodrok ki, ezeket 2 cm szélességben feldarabolom, megformálom, majd a tojásfehérjék és az egész tojások keverékébe forgatom, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütöm.

Az alma-narancs csatnihoz a fűszereket előkészítem, egy edényben a vajat megolvasztom és belekeverem az összeset a cukorral. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a megpucolt, apró kockákra vágott almákat, a narancskockákat és 1-2 darabot a megmosott narancs héjából is (ezeket később kiveszem). Kevéske vizet öntök alá, és kis lángon, kevergetve puhára főzöm a gyümölcsöket, ha szükséges, pótolom mindig egy kevéske vízzel. Fél óra alatt készen van, olyannak kell lennie, mint a lekvárnak. Langyosan adjuk majd a megsült kacsa mellé.

A kacsamelleket és combokat megmosom, majd a bőrüket éles késsel bevagdosom. Sózom, őrölt fahéjjal, majoránnával fűszerezem. Egy megfelelő méretű tepsibe teszem, meghintem szegfűborssal, megszórom a feldarabolt hagymával, fokhagymával és almával. Ráfacsarom a narancs levét, és a héját is hozzáadom nagyobb darabokban. Kevés vörösbort aláöntve, alufóliával lefedve 200 C fokos sütőbe tolom, és 1,5 óráig rá sem nézek.

Ekkor a fóliát leveszem, pecsenyeszívóval leszívom a felesleges szaftot, majd visszatolom a sütőbe, és addig sütöm, míg a bőre szép piros (inkább rozsdásbarna) nem lesz. Ha a szaftot nem szívom le, akkor egy kicsit előbb leveszem a fóliát róla, és hagyom, hogy a sütőben elpárologjon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss