Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A meghámozott és összekockázott burgonyát sós, hideg vízben feltesszük főni. A birsalmákat megmossuk, ledörzsöljük és kicsumázzuk, majd cikkekre vágjuk. A vajat, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és vaníliát összedolgozzuk. Ezzel a fűszervajjal megkenjük a birsalmákat, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket.
  2. A csirkeszárnyakat és combokat sóval, borssal, olívaolajjal és zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd félretesszük.
  3. A kukoricapelyhet durvára aprítjuk. A bundához 1 tojást liszttel és hideg vízzel összedolgozunk. Sűrű tésztát kapunk, melyet sóval és borssal ízesítünk. Félretesszük.
  4. A megfőtt burgonyát leszűrjük. Melegen összetörjük és langyos tejjel eldolgozzuk. A pürét sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Egy nagy darab hideg vajat dobunk bele és habverő segítségével jól kihabosítjuk. Apróra vágott snidlinget keverünk bele, lefedjük és tálalásig melegen tartjuk.
  5. A csirkedarabkákat először lisztbe, majd a masszába, legvégül pedig corn flakes-be forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük, majd ha kész, papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat.
  6. Egy tányérra pürét halmozunk, majd szépen elsimítjuk. Erre rakjuk a csirkefalatkákat és a sült birsalmát. A végén kis snidlinggel és pár csepp olívaolajjal díszítjük. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss