Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz istenien ropogós a fűszeres házi steakburgonya

Felejtsd el a boltokban kapható gyorsfagyasztott steakburgonyát. Ha otthon készíted el, sokkal finomabb és ropogósabb lesz a végeredmény. Azon túl, hogy kiválóan működik köretként, egy jó mártogatóssal is ellenállhatatlan.

Nem kell étterembe menned, ha egy igazán ropogós steakburgonyára fáj a fogad. Akkor az igazi, ha kívül ropog, belül pedig puha és extrán fűszeres. Nagy előnye, hogy a hagyományos sült krumplival ellentétben ez nem szívja meg magát olajjal sütés közben, így nem csoda, hogy sokan imádják. Tökéletesen működik köretként sült, rántott és más egyéb szaftos húsokkal, de tálalhatod valamilyen mártogatóssal is. Frissen fogyasztva jó igazi, ugyanis utána már nem lesz annyira ropogós, mint közvetlenül a sütés után. Ha te is szereted a fűszeres steakburgonyát, akkor a következő receptvideónk neked szól.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 tk. só
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1/2 tk. rozmaring
  • 1 tk. pirospaprika
  • olaj vagy zsír a sütéshez

A ROPOGÓS ÉS FŰSZERES STEAKBURGONYA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Elkészítés:

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy fazék hideg vízben feltesszük főzni, közben pedig ízesítjük egy teáskanál sóval. Nagyjából 15-20 perc alatt készre főzzük.
  2. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és hagyjuk, hogy kihűljön. Miután kihűlt, negyedekre vágjuk. Tipp: hideg vízzel is lehűthetjük, ám akkor sütés előtt mindenképpen töröljük szárazra a burgonyákat.
  3. Egy magasabb falú edényben olajat hevítünk 170-180 fokra. Ha elértük a sütési hőmérsékletet, beletesszük a burgonyacikkeket és nagyjából 5-7 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép piros színe van és nem alakult ki rajtuk kéreg. Ügyeljünk arra is, hogy bő olajban süssük, ha pedig kisebb edényt használunk, több részletben készítsük el a steakburgonyát.
  4. Az elkészült burgonyát szűrőkanál segítségével kivesszük az olajból, majd törlőpapírra helyezzük és 1-2 percig pihentetjük.
  5. Egy keverőtálba rakjuk a burgonyát. Ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymaporral, kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával, majd az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol átjárja a fűszer.
  6. Az elkészült steakburgonyát fogyaszthatjuk magában is, de köretként, esetleg mártogatóssal vagy valamilyen szósszal tálalva is kiváló.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek