Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is a kukába dobod az elszakadt alufólia-tekercset? Mutatjuk, hogyan tudod megmenteni

default user icon
MME
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az alufólia a tekercs közepén valahol elszakad vagy leragad, és csak cafatokban tudjuk letépni. Ilyenkor nem csoda, ha sokan az egészet a kukába hajítják, de van egy pofonegyszerű trükk, mellyel megmenthető az alufólia!

Az alufólia az egyik leghasznosabb dolog a konyhában. Használhatjuk arra, hogy a tepsiket lefedjük és így fedő híján is meg tudjuk párolni a húsokat és zöldségeket. Az alufóliába csomagolhatunk útravaló szendvicseket, vagy bármilyen maradékot, amit vissza kell tegyünk a hűtőbe és nem akarunk elővenni annak egy műanyag tárolódobozt.

Az alufólia hatalmas segítség tud lenni, már persze, ha nem szakad el vagy tapad le valahol a tekercs, mert akkor garantáltan felemeli a vérnyomásunkat!

Mit tegyünk a leragadt, elszakadt alufólia-tekerccsel?

Ha az alufólia-tekercs a közepén letapad, és képtelenek vagyunk felszedni vagy felkaparni, és csak cafatokat tudunk belőle letépni, akkor sem kell kidobni! A TikTokra feltöltött videóban ugyanis olyan trükköt láthatunk, mellyel pofonegyszerűen megszüntethető a probléma, ráadásul sem kés, sem olló nem kell hozzá!

Tépjünk le egy kis darab alufóliát, vagy használjuk a már leszakadt darabokat és gyűrjük egy gombóccá. Ezt a galacsint óvatosan dörzsöljük a leragadt részhez, amíg fel nem szedi a problémás alufóliacsíkokat. Nem szabad túl erősen dörzsölni, nehogy az egészet átszakítsuk. Ha sikerült ledörzsölni a letapadt részt, akkor utána már egyben ki lehet tekerni az alufóliát – vette észre a Daily Meal.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss