Ha ti is sok tonhalat esztek, mint én, vagy gyakran vásároltok konzervzöldséget/-gyümölcsöt, akkor biztosan nektek is megfordult már a fejetekben, mire lehetne felhasználni az üres konzervdobozt. Nos, a jó hír, hogy nem kell tovább gondolkodnotok, itt a tuti megoldás!
A megüresedett konzervdobozokat egy nagyon alapos tisztítás után ugyanis felhasználhatjuk sütéshez – szuper helyettesítői lehetnek a muffinsütő formának vagy a minitortaformának. Ahhoz, hogy a konzervet könnyedén el tudd majd távolítani a sütést követően, használj papírkapszlikat, mintha muffinsütőbe tennéd, vagy vékonyan olajozd meg a konzervdoboz falát.
Ezután már készíthetsz is bennük például egy finom, tartalmas reggelit tojásból, zöldségekkel, sonkával és sajttal megpakolva.
A tojásmuffin receptje
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 8 db üres konzervdoboz
- 6 db tojás
- só, bors
- zöldségek ízlés szerint
- 6-8 szelet sonka
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra.
- Üsd a tojásokat egy tálba. Ízesítsd sóval, borssal, apró kockákra vágott zöldségekkel. Keverd bele a szintén felkockázott sonkát.
- A tojásos keveréket öntsd az alaposan átmosott, papírkapszlikkal kibélelt vagy olajjal kikent konzervekbe.
- Süsd a tojásokat kb. 15 percig, majd hagyd kissé hűlni.
- Ha teljesen kihűlt, hűtőben 5 napig eltartható, már ha marad belőle.
Ugyanilyen egyszerűen készülhet konzervdobozban akár muffin is, például ez a mennyei csokis változat.
Fontos, hogy a sütőből kivéve hagyd hűlni a formát, ugyanis a muffintepsivel ellentétben a konzerv könnyen átmelegedhet.
(Borítókép: Shutterstock)