Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: ezért hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize

default user icon
MME
Nyakig gázolunk a kukoricaszezonban, ezért nem csoda, hogy ez a szezonális finomság gyakori visszatérő a nyár során. Grillezve és főzve is isteni, utóbbi esetben pedig a főzővíz is aranyat ér. Hogy miért? Most eláruljuk.

Kukoricafőzés után fazékban maradt víz szinte minden esetben a lefolyóban végzi. Nagy hiba, hiszen a kukorica főzővizében az aromák mellett a keményítő is megtalálható, így kiválóan felhasználható bizonyos szószok sűrítéséhez, emulgálásához. Ha legközelebb te is a kukorica főzővizével készíted, a tésztán is sokkal jobban megtapad, arról nem beszélve, hogy mennyei ízt kölcsönöz az ételnek - írja a The Daily Meal.

Használd parmezános vagy paradicsomos tészták szószához, de összességében bármelyik variációnál jól működik. Arra azért figyelj, hogy egyetlen evőkanálnyi bőven elég ebből a kiváló alapanyagból a tökéles ízhatás eléréséhez.

A LEGFINOMABB FŐTT KUKORICA

Hozzávalók:

  • 6 cső kukorica
  • víz

Elkészítés:

  1. A kukoricákról leszedjük a leveleket, és a kukoricahajat.
  2. A lábas aljára teszünk néhány zöld levelet, rátesszük a kukoricákat, majd néhány levéllel befedjük őket. Felöntjük vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk.
  3. A forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni a kukoricákat.
  4. Ízlés szerint megsózva kínáljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss