Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napi praktika: így lesz friss a mikróban újramelegített rántott hús

default user icon
MME
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a másnapos rántott hús már nem az igazi - még akkor sem, ha megmikrózzuk. Szerencsére azonban egy egyszerű praktika segítségével közel olyan állagúra tudjuk melegíteni, mintha friss lenne.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: így nem lesz „cipőtalp” állagú, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Extra ropogós rántott csirkecomb

Hozzávalók:

8 db csirkealsócomb

10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg kukoricapehely
3 dl olaj

Elkészítése:

1. A combokról lehúzzuk a bőrt, majd megsózzuk, és a lisztben, a felvert tojásokban és a zsemlemorzsában megforgatjuk őket. Ezután meghempergetjük a húsokat ismét a tojásban, végül pedig a kukoricapehelyben. Ügyeljünk rá, hogy utóbbi mindenhol befedje őket.

2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és két részletben aranyszínűre sütjük benne a combokat. Konyhai papírtörlőre szedjük, és alaposan lecsepegtetjük őket. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek