Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A legtöbb háztartásban a tésztafőzés során megmaradt főzővíz a lefolyóban végzi. Kevesen tudják, hogy van néhány főzési praktika, aminek elengedhetetlen hozzávalója ez a konyhai végterméknek közel sem nevezhető összetevő. Ezután garantáljuk, hogy te is másképpen tekintesz majd a tészta főzővizére, arról nem beszélve, hogy ezzel te is sokkal környezettudatosabbá válsz és nem fogsz pocsékolni fölöslegesen.
A tészta főzővize legtöbbször a mosogatóban végzi, pedig nagy kár érte. Ugyanis nagyon sok mindenre felhasználhatod. Mutatjuk, hogy mire.
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a teljesen feleslegesnek gondolt tészta-, rizs-, zöldség- és kávéfőzővíz újrahasznosításáról árulunk el néhány trükköt.