Rosemary Gill, a köretek királynője a Milk Street névre hallgató TikTok-csatornáján mutatta meg, hogy nagyon sokan hol rontják el a krumplipürét - annyit elárulunk: már az elején. A krumplipüré receptjét mindenki ismeri, de mindenki másképp készíti. Sokféle verziója ismert, és nemcsak az összetevők vagy az arányok, de a felhasznált eszközök is változhatnak.

Így lesz még finomabb a krumplipüré, ha így készíted, igazán krémes lesz
Gil szerint a krumplit nem vízben kell főzni, ahogy azt sokan teszik, hanem egy teljesen más alapanyagban, így lesz még krémesebb és persze sokkal, de sokkal finomabb a kedvenc köret! A krémes krumplipüré titka tehát egy praktikában rejlik.
"A krumplit tejben, ne pedig vízben főzzétek! A burgonya olyan, mint a tészta, magas a keményítőtartalma. Amikor kiöntjük a főzővizet, azzal az összes keményítőt kiöntjük a lefolyóba, tehát elpazaroljuk azt, ami krémessé és lággyá tehetné a pürénket. Ellenben, ha tejben főzzük meg a krumplit, akkor olyan lesz végeredmény, mintha tejszínnel készítettük volna" - mondja a séf a Life.hu-n minap megjelent videóban, amiben lépésről-lépésre be is mutatja a folyamatot.
Rosemary az edényeken is spórol, ugyanis abban a fazékban pürésíti a krumplit, amiben megfőzte. A séf követői el voltak ragadtatva ettől a konyhai praktikától, szinte kivétel nélkül azt írták, a recept zseniális.
A krumplipüré ezerféleképpen elkészíthető, és az íze is lehet más és más
Az alap krumplipürét tetszés szerint variálhatjuk: mehet bele zúzott fokhagyma, remek fűszere a szerecsendió, a parmezán, a tetejére pedig sült hagymakarikát vagy pirított bacont is szórhatunk. Nagyobb adag sült hagymával, baconnel, reszelt sajttal vagy kolbásszal gazdagítva a krumplipüré akár könnyű ebéd vagy vacsora is lehet, ha salátával kínálod. Fontos, hogy hiába zöldség a krumpli, keményítőtartalma miatt inkább szénhidrátforrás, ami mellé mindenképp javasolt valamilyen fehérjeforrás, és persze sok-sok zöldség.
A sima burgonyapürét, ezenkívül egyszerűen megfestheted zöldborsópürével, céklalével és -pürével, főtt és reszelt sárgarépával, pépesített medvehagymával vagy finomra aprított friss fűszernövényekkel, pl. snidlinggel vagy rukkolával is. A krumplipüré tehát amilyen egyszerű, annyira könnyen és remekül variálható, ízesíthető, szinte megunhatatlan étel.








