Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül a karácsonyra Győrfi Pál

default user icon
MME
Már november végén megjelennek az első ünnepi dekorációk Győrfi Pál családjának az otthonában. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének a legnagyobb ajándék az, ha látja az örömet gyerekei arcán.

Mint oly sokaknak, Győrfi  Pálnak is az év legszebb ünnepe a karácsony, amit szeretetben és békességben tölt együtt a családjával. Feleségével december 23-án, az éj leple alatt állítják fel a karácsonyfát, hogy másnap reggel a gyerekek már teljes pompájában lássák. Ha eljön a szenteste, Győrfi Pál és családja számára nemcsak a közös vacsora számít hagyománynak.

“Az ünnepi menü elkészítése eddig a feleségem feladata volt, idén azonban már én is besegítek. A gazdag ételsorban nálunk minden évben helyet kap egy könnyebb étel is, amiből akár sokat is ehetünk, például rakott zöldségek vagy saláták” – mesélte Győrfi Pál.

Bár karácsonykor többféle étel is az asztalukra kerül, ha mostantól csak egyféle ünnepi fogást ehetne, biztosan a töltött káposztát választaná.

A Dr. Oetker segítségével a szóvivő idén belekóstolt az ünnepi sütésbe, méghozzá legnagyobb fiával, Danival – persze nem ez volt az első alkalom, hogy a szóvivő habverőt ragadott. Még ma is emlékszik az első süteményre, amit egyedül készített el: egy torta volt, amit a felesége útmutatása alapján sütött meg.

A szóvivő szívesen gondol vissza a gyermekkori karácsonyokra is. Amíg az édesanyja és a nagymamája a karácsonyfát díszítette, a család férfi tagjai gyalog és villamossal fedezték fel a Nagykörutat, ahol az ablakokon belesve gyönyörködtek a már feldíszített fák fényeiben.

Győrfi Pál elmondta, hogy mióta nagycsaládos apává vált, sokkal gyönyörűbb ünnep a karácsony: a szóvivő szívesen emlékszik vissza a rajzokra, melyeket gyermekei készítettek ajándékba, azonban számára az jelenti a legszebb ajándékot, amikor látja az örömöt az arcukon. Ezt tudva nem meglepő, hogy az idei karácsonyra Pál egészséget és sok együtt tölthető időt kíván maguknak. 

KÁPRÁZATOS KARÁCSONYI SÜTEMÉNYEK, AMIKKEL VARÁZSLATOS LESZ AZ ÜNNEP >>> 

MIT ESZIK KARÁCSONYKOR AZ ÜNNEPI SLÁGEREK KIRÁLYA, MICHAEL BUBLÉ? >>> 

Ezek is érdekelhetnek