Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káprázatos karácsonyi sütemények, amikkel varázslatos lesz az ünnep

default user icon
MME
Az ünnepi ragyogást, vagy a karácsonyi mesék varázslatos világát idézik ezek az ünnepi torták és sütemények! Persze nem mindegyiket könnyű elkészíteni, de alternatív megoldással is szolgálhatunk!

Kezdjük egy igazán varázslatos darabbal. A rénszarvasok cukiságához nem fér kétség. Ez a krémes, marcipános rénszarvas torta igazolja ezt. A piskóta lapokat tölthetjük vajkrémes, citromos, vaníliás krémmel is. Ha nincs türelmünk, vagy időnk ilyen látványos tortához, akkor egy fapadosabb, de legalább ennyire szerethető, rénszarvasos puszedlit is készíthetünk!

Ennek a süteménynek nemcsak az a különlegessége, hogy hóemberekkel van dekorálva, hanem az is, hogy mézeskalácstorta az alapja. Persze, hogy ne törjön a tészta, érdemes mézeskalács fűszerezésű, de linzertésztával dolgozni, és szilikonos sütőformát használni. Ha hagyományos karácsonyi cupcakehez lenne kedved, akkor próbáld ki ezt a mézeskalácsos karácsonyi muffint !

A Red Velvet, vagyis Vörös bársony torta igazán ünnepi sütemény! Élénk vörös színe miatt tökéletes illik nemcsak a Valentin naphoz, de a karácsonyhoz is. A díszítéséhez használj ehető csillámport, természetesen vörös, vagy piros árnyalatban. A tésztához receptet, itt találsz!

Természetesen macaronból is lehet ünnepi tortát varázsolni, már ha van hozzá türelmünk, időnk és persze kézügyességünk! Amennyiben egy gyorsabb, de legalább ennyire karácsonyi megoldást szeretnénk, úgy egy karácsonyfát ábrázoló házi macaront javaslunk !

 Mézeskalács házikót összerakni, olyan, mint a gyerek legbonyolultabb legókészletét összeszerelni. Azonban mindenki dicsérni fogja a munkánkat, ha elkészül. Ezekhez remek receptekkel is szolgálhatunk! Aki például egy valóságos palotát szeretne, az ezt a receptet kövesse! Aki pink tetővel megáldott mézeskalács házikóval lepné meg a családot, az ide kattintson!

 TOVÁBBI KARÁCSONYI TIPPEK ÉS ÖTLETEK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek