A tésztához a vajat gyenge tűzön felolvasztjuk. Közben a joghurtot, a tojásokat, a vaníliás cukorral elvegyített cukrot, a sót, a lereszelt narancshéjat és a rumot krémes állagúra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített búzadarát.
Kivajazunk egy szögletes vagy kerek (kb. 26 cm-es) piteformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tésztamasszát, és elegyengetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megmosott és leszárított fügéket félbevágjuk, elrendezzük a tésztán és finoman lenyomkodjuk. (A héjas felük kerüljön alulra.)
A süteményt 40-45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.