Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül az eredeti Holstein szelet, a kisvendéglők sztárja

default user icon
MME
A Holstein szelet eredetileg borjúkarajból készül, melyre tükörtojás, kapribogyó és szardella kerül. Sült krumplival tálaljuk. Íme a recept videón.

A kisvendéglők nélkülözhetetlen fogását Friedrich von Holstein diplomata elképzelései alapján készítették el először. Holstein a gasztronómiában is megállta a helyét politikai karrier mellett, így nem csoda, hogy az általa életre hívott Holstein szelet még ma is számtalan étteremben hódít.

A Holstein szeletet eredetileg borjúkarajból készítik, melyre tükörtojás, kapribogyó és szardella kerül, mellé pedig sült krumplit tálalnak. Ma már viszont sok helyen csirkemellből vagy sertéskarajból készítik. Bármilyen húst is választasz hozzá, a végeredmény egy nagyon finom, laktató és egyszerűen elkészíthető fogás lesz, ami az egész családnak ízleni fog.

A mellé tálalt sült krumplinak két titka van: szétfővő típusú burgonyát kell választani, erre a Donata burgonya a legjobb. A másik, pedig, hogy negyed órára cukros vízbe kell állítani, mielőtt megsütjük. 

Holstein szelet

 Hozzávalók:

A körethez:
2 db piros burgonya
2 ek cukor
5 dl langyos víz

olaj

A húshoz:
2 szelet borjúkaraj

bors
10 dkg liszt
3 ek vaj
2 db tojás
1 kis üveg sózott szardella
6 szem kapribogyó

Nézd meg ezeket a videókat is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss