hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonkatsu (japán rántott hús) petrezselymes újburgonyával

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tonkatsu-hoz:
  • 2 szelet sertéstarja
  • bors
  • 3 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk olaj
  • 15 dkg panko morzsa
  • étolaj a sütéshez
  • Hozzávalók a tonkatsu mártáshoz:
  • 2 ek ketchup
  • 1,5 ek worcestershire szósz
  • 3 tk osztrigaszósz
  • 2 tk cukor
  • Hozzávalók az újburgonyához:
  • 30 dkg újburgonya
  • petrezselyem
  • 2 ek vaj

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, megkapargatjuk, kettévágjuk és feltesszük főzni sós vízben.
    2. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.
    3. A húst sózzuk, borsozzuk, a tojást az olajjal elkeverjük és liszt-tojás-morzsába panírozzuk, majd 175'C-os olajban megsütjük.
    4. A petrezselymet összevágjuk és vajon körülbelül egy percig pirítjuk, ameddig zöld színű nem lesz a vaj, majd összerázzuk a leszűrt, félbevágott burgonyával.

Ezek is érdekelhetnek