hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott gomba turbópanírban

MME MME
30 perc
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A rántott gombához a gombák lábát óvatosan kipattinjuk a kalapból, majd a gombafejeket egy tálba tesszük, megsózzuk, és pár perecet állni hagyjuk.
  2. A turbópanírozáshoz vegyünk elő 3 jól záródó nagyobb dobozt - vagy 3 olyan tálat, amit egy tányérral, szinte légmentesen le tudunk zárni - és az egyikbe üssük bele a tojásokat, majd habarjuk el, a másikba öntsük a zsemlemorzsát, a harmadikba a lisztet.
  3. A gombafejeket először tegyük a lisztes dobozba, tegyük rá a tetőt, majd körkörös mozdulatokkal rázzuk össze a gombákat a liszttel.
  4. Egy csipesszel vagy egy villával pakoljuk át a gombákat a tojásos dobozba, óvatosan rázzuk össze, majd a tojással borított gombafejeket a zsemlemorzsás dobozba téve ugyanígy járunk el.
  5. Ahol a morzse nem borította be egyenletesen a gombafejeket, ott kicsit korrigálunk, de garanáltan bepanírozódik minden darab.
  6. Egy mélyebb serpenyőben zsiradékot hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a gombafejeket.
  7. A rántott gombát tartár mártással és párolt rizzsel tálaljuk.

Nézd meg a rántott gomba turbópanírozását videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss