hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hegyaljai betyárpecsenye hagymás tört krumplival

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, óvatosan beletesszük a hússzeleteket, és pár perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután megszórjuk a vékonyra szeletelt fokhagymával, felöntjük a borral, és résnyire lefedve puhára pároljuk. Közben, ha szükséges, pótoljuk az elpárolgó folyadékot egy kevés vízzel.  Amikor a hús már kellően megpuhult, levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük. 
  3. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
  4. A zsírt egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a leszűrt, forró krumplit, ízlés szerint megsózzuk, és összekeverjük, úgy, hogy közben a krumpli kissé összetörjön. 
  5. Tálaláskor tányérra helyezzük a hússzeletet, mellékanalazzuk a hagymás tört krumplit, és ízlés szerint csemege uborkával, savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Megjegyzés

A szaftos húsok kedvelőinek ajánlanám ezt a húst, melyhez jól illik a tört krumpli. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek