Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A hagyományos bécsi krumplisaláta titka: így lesz olyan, mint az osztrák hüttékben

default user icon
MME
Ha te is rajongsz a krumplisalátáért, ne csak a nálunk hagyományos majonézes verziót készítsd, próbáld ki az osztrákok kedvencét, a bécsi burgonyasalátát is, amely almaecettel és alaplével készül, és isteni finom! Videón mutatjuk az elkészítését.

Szinte mindenki szereti a burgonyasalátát, aki pedig csak egyfélét kóstolt, nem is sejti, mennyi lehetőség rejlik benne! Nálunk a legelterjedtebb a majonézes krumplisaláta, de elég csak Ausztriáig menni, hogy egy teljesen más ízélménnyel gazdagodjunk.

Bécsben szinte elképzelhetetlen a hagyományos Wiener schnitzel, alias a bécsi szelet ecetes, hagymás krumplisaláta nélkül, amely persze önálló előétel éppúgy lehet, mint grillezett húsok, zöldségfélék körete. A bécsi krumplisaláta titka az öntetben és a várakozási időben rejlik. Videón mutatjuk az elkészítését.

Hagyományos bécsi burgonyasaláta

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 ek almaecet

bors
2 dl alaplé
2 tk keményítő
2 ek mustár
1 dl olívaolaj
15 dkg vaj
újhagyma vagy snidling

A főként Közép-Európában közkedvelt krumplisalátához a legjobbak a kifejezetten salátaburgonyaként kínált típusok, amelyek főzés vagy sütés után is őrzik állagukat. Jóllehet sokféle krumpli akad a piacon, salátához - ha csak lehetséges - igyekezzünk az apróbb, hosszúkás kifliburgonyát választani. 

Ezek is érdekelhetnek