Amellett, hogy tojás, tejszín és torma is kerül a krémbe, van még egy csavar a habroló elkészítésében. Miután megtöltjük a mutatós kis hengereket, mártsuk csírákba a végüket. Ettől az egyszerű trükktől lesz igazán tavaszias a sós harapnivaló. Most pedig nézzük meg a Vidék íze magazin remek receptjét, amelyből kiderül, hogyan készül a tormás habroló.
Íme a tormás tojáskrémes habroló receptje!
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta
- 10 kemény tojás
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál tejszínes torma
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj a formák előkészítéséhez
- tojás a rolók lekenéséhez
- só
- mustár
- egy marék csíra
Elkészítés:
- Kinyújtjuk a tésztát, körülbelül centi széles csíkokra vágjuk.
- A fémformákat vajjal bekenjük, és betekerjük a csíkokkal.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
- Ha kihűlt, lehúzzuk a kúpokról.
- A feldarabolt tojásokat aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá sót, mustárt, tormát, kicsi tejszínt, és krémesre keverjük.
- Habzsákba töltjük, belenyomjuk a kihűlt tésztarudakba, a két végüket pedig csírákba forgatjuk.
(Borítókép: Vidék íze magazin)