Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy igazi ízbomba a húsvéti asztalra: Habroló tormás tojáskrémmel töltve

A habrolóról első körben mindannyiunknak az édes, könnyű krémmel töltött süti jut eszünkbe, esetleg a sós, sajtos változat. Ám mivel a húsvéti asztalról nem hiányozhat a torma és a tojáskrém sem, akkor miért ne ízesíthetnénk ezzel a finom keverékkel a rolókat?

Amellett, hogy tojás, tejszín és torma is kerül a krémbe, van még egy csavar a habroló elkészítésében. Miután megtöltjük a mutatós kis hengereket, mártsuk csírákba a végüket. Ettől az egyszerű trükktől lesz igazán tavaszias a sós harapnivaló. Most pedig nézzük meg a Vidék íze magazin remek receptjét, amelyből kiderül, hogyan készül a tormás habroló.

Íme a tormás tojáskrémes habroló receptje!

Hozzávalók: 

  • 1 csomag vajas tészta 
  • 10 kemény tojás 
  • 2 dl tejszín 
  • 1 teáskanál mustár 
  • 1 teáskanál tejszínes torma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • vaj a formák előkészítéséhez 
  • tojás a rolók lekenéséhez 
  • só 
  • mustár 
  • egy marék csíra 

Elkészítés:

  1. Kinyújtjuk a tésztát, körülbelül centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A fémformákat vajjal bekenjük, és betekerjük a csíkokkal.
  3. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Ha kihűlt, lehúzzuk a kúpokról. 
  5. A feldarabolt tojásokat aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá sót, mustárt, tormát, kicsi tejszínt, és krémesre keverjük.
  6. Habzsákba töltjük, belenyomjuk a kihűlt tésztarudakba, a két végüket pedig csírákba forgatjuk. 

 (Borítókép: Vidék íze magazin) 

Ezek is érdekelhetnek

Friss