Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is gyakran felébredsz? Akkor ez a 3 gyümölcs segíthet, hogy nyugodtan aludj éjjel

Mindannyian tudjuk, hogy az alvásproblémák hosszútávon negatívan befolyásolhatják az egészségünket és a hangulatunkat. Ám sokat tehetünk az egészségünkért valójában nagyon könnyedén. Ez a három szuperfinom gyümölcs ugyanis nagymértékben támogatja a nyugodt alvást, éjszakai pihenést.

Arról is számos alkalommal hallottunk már, hogy különféle relaxációs technikákkal, rendszeres testmozgással és személyre szabott alvási rutin kialakításával is sokat tehetünk azért, hogy szép legyen az álmunk.

De van itt még valami, ami segíthet. Léteznek ugyanis olyan gyümölcsök, amelyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy végre te se forgolódj nyugtalanul az ágyban. Íme három szuper gyümölcs, amelyek garantáltan álomba ringatnak.

Az ananász a melatonin termelést is támogatja

Kutatások szerint, ha lefekvés előtt ananászt eszünk, az serkenti a szervezetünkben a melatonin termelést.

Érdemes tudni, hogy a melatonin szabályozza az alvás minőségét, a melatonin egyik elővegyülete a szerotonin. Ahhoz, hogy a szervezetünkben megfelelő legyen a szerotonin szint, triptofán nevű aminosavra van szükség, amit az ananász is tartalmaz.

Este is érdemes Kivit enni

A kivi az ananászhoz hasonlóan szintén magasabb szerotoninszintet eredményez, ezért ez a gyümölcs is támogatja a nyugodt alvást. Emellett C-vitaminban, valamint antioxidánsban is gazdag, amelyek szintén kedvező hatással vannak az egészségünkre.

A Banán ellazít és támogatja a nyugodt alvást

A banán is tökéletes választás, ha nyugodtan szeretnénk aludni éjjel. Ráadásul ez a népszerű déligyümölcs a szerotonin mellett nagy mennyiségű magnéziumot, káliumot és B6-vitamint is tartalmaz, amelyek ellazítják az izmokat és kisimítják a fáradt idegeket.


Bár az imént említett gyümölcsök is sokat javíthatnak az alvásproblémákon, de azért érdemes figyelni az egészséges étrendre is, valamint lefekvés előtt lehetőség szerint már kerüld a nehéz ételeket és a koffein tartalmú italokat is.

(Borítókép: Norhtfoto)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss