hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított ananászos muffin

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1.  Egy tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót összekeverjük, majd hozzáöntjük az ananászlevet és alaposan összedolgozzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Belekeverjük a felvert tojást és a vaníliaaromát is.
  3. A fordított muffin tetejéhez egy kisebb tálba öntjük a barna cukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, jól elkeverjjük, majd 1-1 evőkanállal a muffintepsi mélyedéseibe teszünk belőle úgy, hogy a mélyedések alját a szirup teljesen elfedje.
  4. A darabolt ananászkonzervet leszűrjük, és a gyümölcsszeleteket virág alakzatban a mélyedésekbe helyezzük. Rákanalazzuk a muffin tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  5. A kész muffinokat kiborítjuk a formából, és úgy tálaljuk, hogy az ananászszeletek legyenek a sütemények tetején. Ízlés szerint sütőben szárított ananászvirágokkal díszítjük.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a fordított ananászos muffin:

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss