Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Közismert gyógyszert hívott vissza a hatóság, többször is probléma volt a minőséggel

default user icon
MME
Egy gyakran használt, népszerű herpeszkrémet hívtott vissza a forgalomból a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ: a gyógyszer egyik tételénél minőségi probléma merült fel, több beteg is visszavitte a készítményt annak nem megfelelő állaga miatt.

Egy herpeszfertőzés külsőleges kezelésére szolgáló krémet hívott vissza a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, mivel azzal  minőségi problémák merültek fel - írta meg az Origo a phamaonline-ra hivatkozva.



A gyógyszer neve: A Viracik 50 mg/g krém
Nyilvántartási szám: OGYI-T-23653
Felfüggesztett tétel gyártási száma: C0405

A megjelent NNGYK határozatban szereplő indoklás szerint, a fent említett tétellel kapcsolatban eddig összesen 9 minőségi hiba bejelentés érkezett nagykereskedőtől, mindösszesen 15 tubussal kapcsolatban. Valamennyi bejelentés oka beteg-reklamáció volt: a betegek a gyógyszer megvásárlását követően visszavitték a patikába a készítményt, mivel úgy találták, hogy a krém állaga nem megfelelő.

Bár a gyártó cég a gyártási dokumentáció vizsgálata során nem tárt fel olyan eltérést, amely a leírt minőségi hibát okozhatta volna, az ismétlődő bejelentések miatt a forgalmazó az érintett C0405 gyártási számú tétel további forgalmazásának felfüggesztését kérte a hatóságtól mindaddig, amíg  probléma okátki nem derítik.


Ezek is érdekelhetnek

Friss