Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött tökkarika

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tököt 1,5-2 cm-es karikákra vágjuk, vékonyan meghámozzuk, kibelezzük. Kikent, morzsával megszórt nagy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a szeletelt gombát, aprított vöröshagymát, és puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet, a tojásokat, a búzadarát, jól összekeverjük, és ezzel a masszával megtöltjük a tökkarikákat.

2 deci vízben felfőzünk 1 húsleveskockát, és ha már nem forró, simára keverjük a liszttel és tejföllel. Ezzel meglocsoljuk a tökkarikákat.

A tepsit lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt és pirosra sütjük.

A tetejét tálaláskor díszíthetjük kisült szalonnaszeletekkel.

Megjegyzés

Finom, mutatós, vendégváráskor előre
elkészíthető, tálalás előtt csak sütni kell.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss