A tésztához a leszárazott és megmosott spenótot forrásban levő, enyhén sós vízbe dobjuk, és az újraforrástól számítva kb. 1 percig főzzük, amíg összeesik. Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és magas falú keverőedényben botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elvegyítjük a darával és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a spenótpürét, majd lisztezett deszkán simára gyúrjuk. Közben szükség szerint apránként annyi lisztet dolgozunk bele, hogy ne ragadjon. Végül folpakba csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez a ricottát magas falú keverőedénybe tesszük, és evőkanállal beleforgatjuk a parmezánt. Hozzáadjuk a tojásokat és a zsemlemorzsát, botmixerrel krémesre dolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a botmixer segítségével összeturmixoljuk a friss bazsalikommal.
A tésztából lisztezett deszkán 2 db vékony lapot nyújtunk. Az egyikre egymástól 4-5 cm távolságban kis halmokat rakunk a bazsalikomos ricottakrémből. A köztes részeket megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a másik tésztalapot, és a tenyerünk élével lenyomkodjuk a töltelékhalmok között. Ezután késsel vagy derelyevágóval feldaraboljuk, és az így kapott tésztatáskákat egy kevés liszttel megszórva szikkadni hagyjuk kb. 20 percig.
Végül a raviolikat lobogó sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.