Elkészítés: Először elkészítjük a tormakrémet: felforrósítjuk a margarint, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tűzről levéve a tejjel felöntjük, simára keverjük, ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját és a fél
citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes tormát, és habosra keverjük.
A kihűlt főtt csülköt kicsontozzuk, és 8 felé osztjuk, felkockázzuk. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig elősütjük.
Ezután minden hússzeletre tormakrémet
púpozunk, és a csülökhússal betakarjuk, majd feltekerjük. Ha szükséges, összetűzzük.
Az így elkészített csomagokat hagyományos módon panírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Bármilyen köret illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre