Gombás-virslis csirketál

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vajon megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, félretesszük.

A megmaradt vajon üvegesre pirítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tisztított, felszeletelt gombát. Pár percig pároljuk, és beletesszük az elősütött csirkedarabokat. Felöntjük a fehérborral és 2 dl vízben feloldott marhahúsleves-kockával (ez az alaplé). Addig pároljuk, míg megpuhul a hús.

A virsli bőrét lehúzzuk (kivéve, ha juhbeles), majd felkarikázzuk, és a húshoz adjuk. Rövid párolás után az ételt zsírjára sütjük, végül belefacsarjuk 1 citrom levét.

Köretként adható főtt rizs vagy petrezselymes újburgonya jégsalátával.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss