hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mascarponés szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • pár kanál savanykás lekvár
  • A tetejére:
  • 15-20 dkg rumos gesztenyemassza
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

  1. A gesztenyés szelet tésztájához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
  3. A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (habtejszínhez habfixáló is kell, mert különben összeesik a hab).
  4. A teljesen kihűlt piskótát 2 egyenlő részre vágjuk, majd az egyik lapot megkenjük savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenjük a mascarponés-habos krémet.
  5. A krém tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk (én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére).Egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük.

    Ajánljuk még:

11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>> 

9 SZUPERKRÉMES MASCARPONÉS SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss