Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kocsonya, palacsinta és kávék: 3 szuper gasztroprogram a hétvégére

3 szuper gasztroprogram a hétvégére: ide menj, ha nem vonzanak Mohácsra a busók!

Miskolci Kocsonya Farsang

Nincs farsang kocsonya nélkül! Február 17–19. között Miskolcon tartják az egyik legnagyobb hazai gasztronómiai fesztivált és vásárt, amelynek középpontjában természetesen a kocsonya és a legendás pislogó béka áll. Ezekben a napokban a belvárost elfoglalják a finomságokat és kézműves portékákat kínáló árusok bódéi, valamint a koncertszínpadok. Pénteken 16 órakor karneváli felvonulás indul a Szent István térről, 16.30-kor pedig elkezdik főzni az óriás díszített tükörkocsonyát a Szinva teraszon. A nagy kocsonyamustrára annyian neveztek a saját kreációjukkal, hogy lehetetlenség mindet végigkóstolni. Vasárnap délután ne hagyd ki a miskolci termelők bemutatkozását a Széchenyi utcában! A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes.

Részletek >>>  

Palacsinta Fesztivál Kecskemét

Február 18-án reggel 9-től este 10-ig lesz minden a hírös város Főterén, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! A nap folyamán 20 sütőcsapat méri össze a tudását édes, sós és kreatív kategóriában, a nagy bendőjűek pedig palacsintaevő-versenyen indulhatnak. A 200 négyzetméteres sátorban előreváltott kóstolójegy felmutatásával tudsz gyümölcsös, habos, krémes, pálinkás és vegán, glutén-, laktóz- és szójamentes, emeletes és szív alakú, kicsi és óriás, egyszerű és művészi palacsintákat tesztelni. A büfések friss sültekkel és forró italokkal, a kézműves árusok minőségi portékákkal várnak. Délután megtekintheted a palacsintás király, herceg és hercegnő megkoronázását, 17 órától pedig a Silver Step Táncstúdió vezetésével rophatod a rekordkísérletnek minősülő palacsinta táncot. A gasztro- és szórakoztató programok ingyenesek.

Részletek >>>  

VIII. KávéBár Bazár

Február 18–19-én a legjobbaktól sajátíthatod el a kávé- és koktélkészítés fortélyait a TESLA Budapest három emeletén. Az előadásokon kiderül, mit keres az indukciós lap és a fűszerarzenál a pulton, hogyan kell profi módon kóstolni egy bort vagy párlatot, és barista világbajnokok mutatják meg a pörkölési módok különbségeit. Közben a különleges termőterületekről származó kávék mellett csúcsminőségű teák, japán párlatok, tokaji különlegességek kerülnek a poharadba. A rendezvény keretében öt országos bajnokságon mérkőznek meg a baristák, a bártenderek és a sommelier-k, a látványos programok pedig összekapcsolják a kávébárvilággal a divatot és a designt. A belépőjegy a programokon, előadásokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, valamint párlatok, koktélok és borsor kóstolását délelőtt 10-től este 7 óráig.

Részletek >>>  

Érdekességek a kávéról >>> 

Mindent a palacsintáról >>> 

Még több szuper ajánlót találsz itt >>>  

Ezek is érdekelhetnek