Elkészítés: A csirkecombokat előző este bepácolom és hűtőben tartom. Másnap reggel tepsibe rakom a húst, a pácanyagból tetszés szerint kenek a tetejére. Rárakom a gombafejeket, majd megszórom gyömbérrel és fehérborssal. A tisztított, darabokra vágott zöldségeket rárakom, megsózom és lestyánnal fűszerezem. A fehérkáposztát a tetejére szeletelem. Az öntethez valókat mikróban melegítve péppé keverem és gusztusosan a káposztára csorgatom. Alufóliával letakarom és 150 fokon 3 órán keresztül sütöm. Ekkor a fóliát eltávolítom és kb. 20 percig tovább sütöm 200 fokon.
Kellően magas sütőedényt használok, mert a hús levet ereszthet.
Személyes hozzáfűzés: Bármilyen párolt zöldséggel variálhatjuk. Cukkini és padlizsán nem illik hozzá, de karfiollal, egész kisméretű vöröshagymával, brokkolival, kelkáposztával finom lesz!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!