Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő fogyás: 5 ruhaméretet fogyott, 43 kilóval lett könnyebb Adrienn

default user icon
MME
A tagadás nagyon gyakori azoknál, akik nem akarnak vagy tudnak szembesülni a túlsúllyal. Adrienn sátorszerű ruhákban járt, kerülte a tükröket, és ha valaki azt mondta neki, kicsit fogynia kellene, általában azt válaszolta, hogy törődjön a saját dolgával. Amikor viszont már muszáj volt szembesülnie a helyzettel, határozott lépéseket tett annak érdekében, hogy karcsúbb, egészségesebb legyen, és az egész életét megváltoztatta. Az elmúlt két évben öt ruhamérettel lett kisebb, ma lényegében bármit felvehet.

"Sosem voltam vékony, de a sport mindig része volt az életemnek. Testnevelés tagozatos iskolába jártam, mellette kézilabdáztam is. Ez a főiskoláig kitartott, ahol viszont egy térdsérülés jó időre végett vetett az edzéseknek. Aztán jöttek a lelki nehézségek, válás, édesapám elvesztése" - kezdi történetét a Fanny Magazinnak Kun Adrienn.

2013-ban gyermeket szült, és később nem tudott visszamenni a pörgős logisztikus szakmjába, egy iskolában dolgozott a titkárságon.

"Az étkezést teljesen elengedtem, amikor volt időm, akkor minden rosszat összeettem. Visszagondolva nem ettem nagyon sokat, inkább csak egészségtelent" - meséli.

Egy orvosi vizsgálattal kezdődött minden

Adrienn már a szülés előtt többször próbált fogyni, többféle diétát kipróbált, de mindegyik után még több jött vissza, mint amennyi lement. 

– 2021-ben jött el a változás, amikor több dolgot is átalakítottam az életemben. Egyrészt visszamentem az eredeti szakmámba. Tudtam, hogy az új helyemen emberek között leszek, és mégis kellene valamilyen munkához illő megjelenés. A kezdés előtti nyaraláson készült rólam egy kép, attól is megdöbbentem. Aztán a kötelező munkahelyi orvosi vizsgálaton is megkérdezték a súlyomat, és a vérnyomásom sem volt rendben. A 168 centimhez 110 kiló voltam, a negyedik emeleti lakásunkba gondot jelentett felmenni. Rájöttem, hogy a gyerekem miatt is változtatnom kell. Ez volt augusztusban, és nem is vártam tovább.

2 év alatt 43 KILÓ MÍNUSZ

A csodaszerekben nem hitt: azt vallja, hogy ami pénzbe kerül, az nem  lefogyasztja le.

"Hosszú távon tartható megoldást kerestem, ami tényleg megoldja a problémát. Először egy ismert edző programját kezdtem el, az ő étrendjét követtem. A cél a kalóriadeficit volt, ekkor tanultam meg, hogy az lesz a fogyás kulcsa. Egy applikációban vezettem az elfogyasztott kalóriákat, hogy miből mennyit ettem, és a saját szükségleteimhez igazítottam az étrendemet. Emellett teljesen leszoktam mindenféle készételről, és figyelek rá, hogy csak egészséges dolgokat egyek. A célom az, hogy 45 éves koromra 45 kilót adjak le, tehát a 65 kilót céloztam meg. Az étrendem most napi 1400 kalória, de figyelek az összetételére is" – mondja Adrienn.


50-es-ből 38-as

Adrienn teljesen jó tempóban, két év alatt adta le a 43 kilót, és elkezdett komolyan sportolni. Azonban még ma is meglepődik, amikor a saját képeit látja.

"Idő kell, amíg az ember megszokja, hogy egészen másképpen néz ki. Az egész folyamatban a legdrágább egyébként a teljes ruhatárcsere volt, mivel a 48-50-es méret helyett ma 36-38-asat hordok. Azt hiszem, még kell némi idő és sok pozitív visszajelzés, hogy elhiggyem, tényleg ez az én új külsőm"- zárja történetét Adri.

Ezek is érdekelhetnek

Friss