hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

FFGy csirkemell (fitt, finom és gyors)

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágom (nem klopfolom ki). A szeleteket az olaj felén pirosra sütöm egy serpenyőben (4-5 perc oldalanként). Ha mindkét oldala szép piros, egy tányérra teszem őket. A lilahagymát gerezdekre vágom, és nagy lángon megkapatom az olaj másik felén (ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirke sült). A sárgarépát kb. 0,5 cm széles és 4-5 cm hosszú hasábokra, a kaliforniai paprikát hasonló csíkokra vágom, és a hagymával együtt sütöm őket addig, míg ezek is szép sült színt kapnak (6-8 perc). Ráöntöm a mézet, ezzel is átforgatom, majd felöntöm a borral, és kiforralom. Ráöntök még 1 dl vizet, hozzáadom a fűszereket (só vagy sült hús szaft kocka, gyömbér, zsálya, bors, worchestershire szósz), visszateszem rá a csirkemelleket, a serpenyőt lefedem, és így összepárolom az egészet még 1-2 percig. Barnarizzsel vagy vadrizzsel kevert rizzsel tálalom, de finom árpagyönggyel is. Míg a köret fő (15-20 perc), a főétel is elkészül.

Megjegyzés

Lehet chilit is karikázni a sülő zöldségek mellé. Ajánlom a vastag aljú serpenyőt (pl. öntött vas), amit jó forróra melegítettünk, mielőtt beleraktuk a húst vagy a zöldségeket, ebben könnyebben szép pirosra sülnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek