Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemelltekercs mozzarellás salátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 10 dkg csirkemellsonka
  • 15 dkg füstölt trappista sajt
  • pár csík piros kaliforniai paprika
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A besamelhez:
  • 2,5 dl tej
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • A salátához:
  • 1 jégsaláta
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 marék zöld olívabogyó
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 mozzarellagolyó felkockázva
  • Az öntethez:
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • ugyanennyi vörösborecet
  • egy teáskanál barnacukor
  • csipet só
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1/2 marék friss mentalevél

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket kettévágjuk, majd szétnyitjuk éles késsel úgy, hogy 4 nagy szeletet kapjunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre ráterítünk, nagyságtól függően 1-2 szelet csirkemellsonkát, erre 2-3 csík piros kaliforniai paprikát, majd 2-3 levél bazsalikomot és kakukkfüvet. A csirkemelleket óvatosan feltekerjük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben fehéredésig sütjük, egyszer megforgatva.

Közben elkészítjül a besamelmártás, amit sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítünk, belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot, és bevonjuk vele a húst, majd kész resütjük.A sütés vége előtt pár perccel még megszórhatjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.

A salátához valókat egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük az alábbi öntettel: az olívaolajat összekeverjük a borecettel, csipet sóval, barnacukorral és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Jól összeforgatjuk, és a kisült, felszeletelt csirkemelltekerccsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss