A páchoz összekeverjük az olívaolajat a fűszerekkel és a citromlével (csilit attól függően teszünk hozzá, hogy mennyire csípősen szeretjük). A csirkemellet felszeleteljük, alaposan beleforgatjuk a pácba, majd legalább egy fél óráig állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják.
Egy grillserpenyőben felmelegítjük a fűszeres olajat, majd hozzáadjuk a felszeletelt húst, és mindkét oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig melegen tartjuk.
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt lila hagymát is, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd felöntjük a borral, és további pár percig pároljuk.
Pár perc után először hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és a serpenyőt félig lefedve, kb 20 perc alatt roppanósra pároljuk a zöldségeket.
Tálaláskor tányérra helyezzük a sült csirkemellet, majd mellékanalazzuk a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.