A háztartási keksz 1/3 részét egy 20 x 20 centis, alufóliával bélelt tepsibe fektetjük. A sűrített tejet lábosba tesszük, és kissé megkaramellizáljuk. A kekszrétegre simítjuk, majd befedjük egy réteg háztartási keksszel.
Az aranykrémhez a tejet közepes lángon megmelegítjük, majd egy keveset összekeverünk a cukorral, a tojások sárgájával, a keményítővel, a liszttel és az aromával.
A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A megmaradt tejet forráspontig hevítjük, majd hozzáöntjük a tojásos-keményítős-tejes keveréket, és besűrítjük a krémet. Hozzáadjuk hozzá a felkockázott, hideg a vajat, a felolvasztott fehér csokit, végül – még forrón – óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Az így kapott pudingalapot azonnal elterítjük a kekszrétegen, majd ismét befedjük egy sor keksszel. Végül a hűtőbe tesszük.
0,5 dl tejszínt felforralunk, és ráöntjük a felaprított étcsokoládéra. Fél percig állni hagyjuk, majd simára keverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, és bevonjuk vele a pudingos réteget. Végül ráreszeljük a tejszínes étcsokoládét.
Főzhetjük a konzerv sűrített tejet 2-3 órát lezárva, lobogó vízben, majd hűtsük ki teljesen. Felbontás után karamellszínű, sűrű állagú krémet kell kapunk.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!