Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rablóhús egyszerűen

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket nagyobb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A krumplit megpucoljuk, fekkarikázzuk, majd megszórjuk ízlés szerint sóval, összeforgatjuk, és hagyjuk pár percet állni.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, vastagabb szeletekre vágjuk, majd egyesével becsomagoljuk a bacon szeletekbe.
  4. Ezután ízlés szerint váltakozva felhúzzuk egy nyársra a befűszerezett húst, a krumplit, és a baconbe csomagolt vöröshagymát. A kétféle lisztet összekeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a feltűzött nyársat.
  5. Egy nagyobb, magasfalú serpenyőbe öntjük az olajat, majd belehelyezzük az előzőleg lisztbe forgatott nyársakat. Kisebb lángon sütni kezdjük, majd kb. 20 perc után átfordítjuk a nyársakat, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.
  6. Amikor készre sült, kivesszük az olajból, papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk.

ZSÁLYÁS CSIRKENYÁRSAK SZÍNES PAPRIKASALÁTÁVAL>>> 

FŰSZERES HÚSGOLYÓNYÁRS>>> 

RABLÓHÚS LILA HAGYMÁS LENCSESALÁTÁVAL>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük tányérra a nyársakat, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss