A tepsit kivajazzuk és kibéleljük szilikonos sütőpapírral úgy, hogy a papír szélei túllógjanak a tepsi szélén. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
A vajat és a 40 dkg fehér csokit gőz fölött vagy mikróban (gyakran megkevergetve) összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat és a vaníliakivonatot.
Beleöntjük a sütőporos lisztet, és teljesen egyneműre keverjük.
Beleszórjuk a fehércsoki-csipszet, és lazán elkeverjük, majd a masszát az előkészített tepsibe öntjük.
A ribizlit a tészta tetejére szórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
A tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg hűl a blondie, elkészítjük a tetejére a ganache-t. Ehhez a fehér csokit egy tálba tesszük, a tejszínt forrásig melegítjük, majd a fehér csokira öntjük. Hagyjuk, hogy a tejszín megolvassza a csokit, de nem kevergetjük.
A ribizlit egy lábaskában vagy a mikróban addig főzzük, amíg egy kicsit megpuhul. Egy szűrőbe tesszük, és egy merőkanállal kinyomkodjuk a pürét abba a tálba, amiben a fehér csokis tejszín van. Óvatosan összekeverjük az egészet, míg egyneművé válik, és a csoki teljesen elolvad. Ha maradnának csokidarabkák, egy keveset kiveszünk egy tálkába, felmelegítjük a mikróban, és visszaöntjük, újra elkeverjük. Ezt addig ismételjük, míg az összes csoki elolvad. Félretesszük, amíg teljesen kihűl.
A kihűlt blondie-t a sütőpapírral kiemeljük a tepsiből egy vágódeszkára, és lehúzzuk róla sütőpapírt.
A kihűlt ribizlis ganache-t kézi robotgéppel kihabosítjuk, és a blondie tetejére kenjük.
Recés késsel kockákra vágjuk, és tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL a fehér csokis blondie ribizlivel!