Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brownie krémszívvel

75 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (60–70%-os)
  • 9 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 7,5 dkg cukor
  • 11 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A krémszívekhez:
  • 1 db zselatinlap
  • 1,75 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 0,75 dl whiskys krémlikőr
  • A csokiszószhoz:
  • 6,5 dkg kakaópor
  • 4 dkg tejcsokoládé
  • 6 dkg cukor
  • 0,6 dl feketekávé
  • 0,6 dl whiskys krémlikőr

Elkészítés

1.

A tésztához a vajat a csokoládéval együtt felolvasztjuk, hagyjuk kissé kihűlni, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot és 1 csipet sót. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra még ragad a tészta.

2.

A krémszívekhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk. Vízgőz felett 4-5 perc alatt sűrűre főzzük a 0,25 dl tejszínt a tojássárgájákkal, a cukorral és a vaníliával együtt. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a krémlikőrt. Végül hagyjuk kihűlni. A megmaradt tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a tojásos krémmel. Szívformákba töltjük, és 2 órára mélyhűtőbe tesszük.

3.

A csokiszószhoz lábasba tesszük az összes hozzávalót, majd addig melegítjük, míg homogén állagú mártást nem kapunk. Felkockázzuk a brownie-t, minden darab tetejére 1-1 krémszívet teszünk, majd meglocsoljuk a csokiszósszal.

A brownie tésztája 20 x 20 cm-es formára elegendő. A krémszíveket készíthetjük más szilikonos, például minimuffinformában is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss