A tésztához a vajat a csokoládéval együtt felolvasztjuk, hagyjuk kissé kihűlni, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot és 1 csipet sót. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra még ragad a tészta.
A krémszívekhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk. Vízgőz felett 4-5 perc alatt sűrűre főzzük a 0,25 dl tejszínt a tojássárgájákkal, a cukorral és a vaníliával együtt. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a krémlikőrt. Végül hagyjuk kihűlni. A megmaradt tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a tojásos krémmel. Szívformákba töltjük, és 2 órára mélyhűtőbe tesszük.
A csokiszószhoz lábasba tesszük az összes hozzávalót, majd addig melegítjük, míg homogén állagú mártást nem kapunk. Felkockázzuk a brownie-t, minden darab tetejére 1-1 krémszívet teszünk, majd meglocsoljuk a csokiszósszal.
A brownie tésztája 20 x 20 cm-es formára elegendő. A krémszíveket készíthetjük más szilikonos, például minimuffinformában is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre