Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres krémes (glutén- és tejmentes recept)

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 ek gluténmentes liszt
  • A krémhez:
  • 4 dl mandula tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 2 dl cukrászhab
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 30 dkg eper

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belerakjuk a szódabikarbónát és a lisztet, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 30 percig sütjük!
  2. A krémhez, a mandulatejben megfőzzük a vaníliás pudingport, ízlés szerint édesítjük, és hagyjuk kihűlni! A tejmentes cukrászhabot egy fél csomag habfixálóval felverjük, majd a krémbe keverünk belőle 2 evőkanállal.
  3. A kihűlt és kettévágott tészta egyik felét megkenjük a krém 2/3-ával, megszórjuk az szeletekre vágott eperrel, majd rátesszük a tészta másik felét.
  4. A tetejét  és az oldalát a maradék krémmel beborítjuk, majd rákenjük a cukrászhabot és eper szeletekkel díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss