Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós ünnepi sütemény

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pici só
  • 3 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db tojás habja
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk a hűtőben.

2 cipót formálunk a tésztából, mindkettőt kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat a tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőport és a kakaóport, elkeverjük, végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A tepsibe tett nyers tésztára öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez fél liter tejben a 2 vaníliás pudingot felfőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A krémet a tésztára simítjuk, a külön kisütött lappal befedjük, és porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek