Elkészítés: A tésztához a 4 tojássárgáját, a 20 dkg porcukrot és 10 evőkanál vizet jól kikeverek, beleszórok 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, végül beleforgatom a tojások felvert habját. 30 x 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon 28 percig sütöm.
A krémhez a 3 db tojássárgáját elkeverem 3 evőkanál liszttel, felöntöm 2,5 dl tejjel, és sűrűre főzöm. A margarint a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, és ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem.
A habhoz a 2 csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel keményre felverem, és rákenem a krémre.
A megsült tésztára rárakom a krémet, majd a habot. A tetejére csokit reszelek. (Ha előzőleg a mélyhűtőbe teszed pl. a sportszeletet, akkor könnyen lehet reszelni!)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre