Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött sajtos kelkáposztalevél

90 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb. 4-5) alatt félpuhára főzzük. Ezután leöntjük róla a főzővizet, majd hideg vízzel leöblítjük a leveleket. Végül óvatosan, egyesével kiszedjük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük a leveleket.
  2. A rizst enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és párolni kezdjük az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve fehéredésig pirítjuk a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Végül néha megkeverve zsírjára sütjük.
  4. Ezután az elősütött húst összekeverjük az előzőleg puhára főzött rizzsel. Egy káposztalevelet kiterítünk, a közepére teszünk a darált húsos keverékből. Ezután ráhajtjuk a két szélét, majd szorosan feltekerjük (minden levéllel így járunk el).
  5. Egy sütőformát vastagon kikenünk a vajjal, majd belehelyezzük egymás mellé a megtöltött káposztaleveleket. Ezután meglocsoljuk a tejföllel, majd ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

FASÍRT, STEFÁNIA VAGDALT, BOLOGNAI - A LEGJOBB DARÁLT HÚSOS RECEPTEK >>> 

AZ EZERARCÚ KELKÁPOSZTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük a tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss