Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kelkáposztatekercs

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket enyhén sós vízben pár perc (kb. 4-5) alatt főzzük félpuhára. Ezután öntsük le róla a főzővizet, majd hideg vízzel öblítsük le a leveleket. Végül óvatosan, egyesével szedjük ki a vízből, és csepegtessük le alaposan, majd kiterítve tegyük egy tálcára a leveleket.

A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük félre.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és kezdjük el párolni az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve pirítsuk fehéredésig a húst, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Végül néha megkeverve süssük zsírjára.

Ezután az elősütött húst keverjük össze az előzőleg puhára főzött rizzsel.

Terítsünk ki egy káposztalevelet, majd tegyünk a közepére a darált húsos keverékből. Ezután hajtsuk rá a két szélét, majd szorosan tekerjük fel, minden levéllel így járjunk el.

Egy sütőformát kenjünk ki vastagon a vajjal, majd helyezzük bele egymás mellé a megtöltött káposztaleveleket. Locsoljuk meg a tejföllel, majd reszeljük rá a sajtot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss