Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos raguval töltött hagyma

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk. Fazékban vizet forralunk, és beletesszük a hagymákat. Az újraforrástól számított három percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A hagymák tetejéről levágunk egy vékony lapot, és a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a hagymafal vastagsága legalább 1 cm maradjon.
  3. A kivájt hagymaforgácsot és a levágott „kalapokat” nagyon apróra összevágjuk.
  4. A tojást, a darált húst és az apróra vágott hagymát összegyúrjuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy kis tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal, és meghintjük a zsemlemorzsával.
  5. A kivájt hagymákat a tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük. A húsmasszával jól megpúpozva megtöltjük.
  6. A tejfölt kissé megsózzuk, és rálocsoljuk a hagyma tetejére. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőben 20 percig pároljuk, majd az alufóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét.
  7. Gyalult és olajban gyorsan megsütött sárgarépát vagy szalmakrumplit és salátát a kinálunk hozzá köretnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss